dimecres, 16 d’abril del 2014

Mona amb figura de xocolata 2014


Aquest any tenia molt poc temps per cuinar però tenia moltes ganes de fer una mona amb una figura de xocolata com l'any passat. I la idea del tren feia mesos que la tenia! L'objectiu era fer la figura en una hora i al final van acabar sent dues. Si hagués tingut més temps hagués fet les juntures més cuidadosament però mira, va quedar rústic i n'estic força contenta. Sí, ho confesso, hi vaig posar cacau en pols per sobre per amagar les ditades. El pa de pessic és el mateix que l'any passat però aquest any tinc màquina i el vaig fer posant els ingredients en un ordre diferent seguint la recepta de la cuina de sempre al peu de la lletra. Va anar molt bé, es fa en un pim pam.

Ingredients:

Per la figura de xocolata

500 g de xocolata negra
cacau en pols

Pel pa de pessic
4 ous
125 g de sucre
125 g de farina
sucre llustre
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
Almendrina pel farcit

Elaboració:

1) Per la figura de xocolata creeu les vostres plantilles amb cartró i seguiu les instruccions de la masovera per fer una mona amb una figura de xocolata.
 Podeu fer la figura uns quants dies abans, si voleu. No guardeu la xocolata a la nevera! Si l'heu temperat bé (heu de portar la xocolata de 50C (122 F) a 27C (80 F) a 31 C (88 F)) ja sabeu que la xocolata es conserva millor fora de la nevera.  A mi el mètode que explico a la masovera em va la mar de bé, sempre acaba ben temperada!

2) Poseu els ous sencers, la ratlladura de llimona i el sucre al bol de l'amassadora. Feu batre la mescla a la velocitat màxima fins que la massa pugi.

3) Barregeu la farina amb el llevat químic.

4) Incorporeu la barreja de la farina i el llevat a la barreja dels ous amb compte amb una espàtula.

5) Poseu la massa en un motlle i poseu al forn preescalfat a 180 C (350F) uns 30 minuts o fins que un escuradents surti net.

6) Quan estigui fred talleu el pa de pessic en dos horitzontalment amb un ganivet del pa. Unteu-ho amb el que sigui que voleu farcir el pa de pessic. Nosaltres hi vam posar almendrina (aquella pasta que es dissol amb aigua per tenir llet d'ametlles) i va quedar boníssim.

7) Amb un colador escampeu sucre llustre per sobre del pastís.

8) Amb un colador escampeu cacau en pols per sobre la figura de xocolata (això és opcional. La meva figura va acabar amb moltes ditades així que vaig decidir posar-ho perquè quedés més polit).

9) Poseu la figura sobre del pastís i a passar una bona diada amb els fillols i filloles!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada